۩ ۩ °o.O ( ﻋﺻآﺑة ﺂﺣﻟـﮯ ﺑﻧآﭠ ) O.o° ۩ ۩
طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... Kilma.net-a3dbac597d
۩ ۩ °o.O ( ﻋﺻآﺑة ﺂﺣﻟـﮯ ﺑﻧآﭠ ) O.o° ۩ ۩
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

۩ ۩ °o.O ( ﻋﺻآﺑة ﺂﺣﻟـﮯ ﺑﻧآﭠ ) O.o° ۩ ۩


 
الرئيسيةبوابهأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ...

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
رئيسة العصابة
مديرة عصابة أحلى البنات
مديرة عصابة أحلى البنات
رئيسة العصابة


الجنس الجنس : انثى
عدد المشاركات عدد المشاركات : 6573
نقاط نقاط : 11686
تميزك في الردود تميزك في الردود : 117
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 18/07/2010
العمر : 50
الموقع الموقع : باحلى عصابة بنات

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... Empty
مُساهمةموضوع: طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ...   طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... Emptyالثلاثاء 03 أغسطس 2010, 2:29 am



طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... Show5pk

نبدأ بالخضار طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... The_biggest_eater_by_MenInASuitcase


فى ناس تحب تجيب الخضار طــازة وتفرزه بنفسها..

ودى طرق لتفريز الخضار

أولاً :عند التفريز يراعى الآتي:


*تفريز أعداد متساوية من الأشياء التي تعد بالحبة، مثلا تفريز 10 حبات في الكيس ليسهل استخدام الكميات بحسب الحاجة.

*يجب وضع ورقة لاصقة على كل كيس فيه اسم الصنف المفرز وتاريخ تفريزه .

ثانياً: ندخل فى الجد بقى


البامية والفاصولياء


طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 38415_470182908956_227915788956_6446661_1330979_n

*تُقمع وتقطع وتقلب كل على حدة في القليل جدا من زيت الزيتون وتترك لتبرد ثم توزع في أكياس وتستخدم لعمل صواني أو يخنات بالزيت أو باللحم.


البصــل:

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 36959_470180603956_227915788956_6446598_3666186_n

يفرم ويقلب في القليل من زيت الزيتون ويوضع في كيس في الفريزر، للاستعمال، يدق قليلا حتى يتفتت وتأخذ الكمية المرادة.


الطماطم:

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 35250_470183838956_227915788956_6446692_6684639_n

تقشر وتقطع أو تفرم وتفرز، أو تعصر وتصفى ثم تفرز.
ولتقشيرها،
يوضع ماء في قدر عميق وتترك لتغلي، تشق قشرة الطماطم بالسكينة على شكل علامة زائد
ثم توضع في الماء الساخن لدقيقتين فقط ثم ترفع وتترك لتبرد ثم تقشر.


المشروم:

يغسل ويصفى ثم يقطع شرايح ويقلب في القليل من زيت الزيتون على النار حتى يذبل ثم يوضع في أكياس ويفرز ويستخدم في الشوربات أو الفطائر.




(( المعجنـــــــات )) طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 14

أولاً:
عند تفريز المعجنات والفطائر والسمبوسك والكبة والقطائف والدوناتس ....إلخ، توضع على صينية واسعة مرشوشة دقيق في الفريزر حتى تجمد، بعد ذلك ترتب بأكياس بحيث لا تلتصق عند التجميد ويصعب فكها.

سمبوسك الجبن واللحم والخضار

تحشى السمبوسك ثم تدهن الحبات بزيت خفيف أو تلف بورق زبدة أو نايلون حتى لا تلصق وتفرز في أكياس محكمة الغلق، تخرج قبل ساعة من القلي أو الشوى.

فطائر الجبنة واللحمة

تفرز بعد خبزها وبعد أن تبرد، تخرج من الفريزر قبل عدة ساعات من التقديم.

البيتــــــزا

تُحضر وتخبز حتى تستوي تقريبا من غير وضع الجبنة على الوجه ثم تترك لتبرد ثم تفرز، عند الحاجة إليها تخرج من الفريزر وترش بالجبنة وتوضع في الفرن قليلا ثم تحت الشواية حتى تبدأ الجبنة بالاحمرار وتخرج وتقدم ساخنة.

صلصة البيتزا

تحضر وتترك لتبرد ثم توزع في أكياس وتفرز.

لفائف السبرينغ رولز

تحشى بالخضار أو اللحم المفروم أو الجبن أو غيره وتدهن بزيت خفيف حتى لا تلصق، أو يوضع بين كل طبقة وأخرى ورق زبدة وتفرز. لاستخدامها،
تخرج من الفريزر قبل ساعة من الاستخدام، ثم تقلى في زيت حامي وغزير أو تدهن بالزيت وتشوى فى الفرن وهو الأصح ..


(( وجبات رئيسية ))

تفريز اللحم المفروم بطريقه سهله ومريحه

أولاً : طبعا لما تشتري اللحم المفروم تقسميه باكياس

ونوع الاكياس اللي استخدمها اللي تتقفل بإحكام والكل طبعا يعرفها

ثانيا : نضغط بالاصابع على الكيس ونمدد اللحم على الكيس كامل ويدخل الفريز


(( تجميد اللحوم ))

* قومي بغسل اللحوم بوضعها في طبق كبير مع فركها وتغيير الماء كل فتره

٭ يفضل إزالة الشحوم عن اللحم لأن وجود الشحوم بكميات كبيرة في اللحم يؤثر على فترة التخزين.


طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 38308_470178743956_227915788956_6446528_3518414_n

قومي بتقطيع اللحم على حسب رغبتك فيمكن تقطيع جزء منه قطع صغيره وجزء اخر قطع كبيره وهكذا كما يمكنك القيام بتتبيله

* وزعي قطع اللحم في اكياس البلاستيك واحكمي اغلاقها

٭ ثم ضعيها في الفريزر

إذابة الثلج عن اللحوم المجمدة:

هناك ثلاثة طرق لتسييح اللحوم: الثلاجة، الماء البارد , المايكروويف.

1) الثلاجة: وتعتبر أفضل طرق تسييح اللحوم بمختلف أنواعها.

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 34615_470180048956_227915788956_6446588_5634134_n

ضعي اللحوم في الثلاجه بدون إضافه الماء إلى أن يذوب الثلج وهي تحتاج وقت طويل لذلك..

وبعد إذابة الثلج عن اللحوم بالكامل فإنه يمكن إبقاؤها في الثلاجة لمدة 3 - 5 أيام الى ان يتم طهيها كما أنه اذا تم تعديل الرأي عن عدم طهي تلك اللحوم بعد اذابة الثلج عنها فإنه يمكن اعادة تجميد تلك اللحوم فقط في حالة استعمال الثلاجة لتسييح اللحوم المجمدة لأن سطح اللحم في هذه الحالة يبقى بارداً لدرجة 4 درجات مئوية، وهذا يعني عدم مقدرة البكتيريا على التكاثر


2) الماء البارد: لا يفضل استعمال هذه الطريقة ويمكن في الحالات السريعة اللجوء للماء لإذابة الثلج ولكن لا تنزع الغلاف عند تسييح اللحوم في الماء البارد وتأكدى أن اللحم مغلف بغلاف يمنع دخول الماء الى اللحم

إغمر اللحم المغلف في الماء البارد وقومى بتغيير الماء كل 30 دقيقة وهكذا إلى أن يزول الثلج عن اللحم والأغلفة الصغيرة من اللحم تسيح في خلال ساعة أو أقل

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 38326_470180143956_227915788956_6446589_7731755_n

) المايكروويف: إذا تم تسييح اللحوم بهذه الطريقة فيجب طهيها حالاً..
لأن بعض أجزاء اللحم تصبح دافئة وفي مرحلة الطهي ولهذا لا ينصح بحفظ الأطعمة المطهية جزئيا ً
لأن ذلك يعطي الفرصة للميكروبات بالتكاثر ..

ويجب الأخذ في الاعتبار أن اللحوم التي تم تسييحها بطريقة الماء أو المايكروويف لا ينبغي إعادة تجميدها وإنما تطهى فورا ومن ثم يمكن إعادة تجميدها.

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 37626_470180238956_227915788956_6446590_6671763_n

صينية المكرونة بالبشاميل:

تعمليها تمام وبعدين تحطيها فى صينية فويل وتدخليها الفريزر الأول من غير ما تغطيها لحد البشاميل اللى على وشها ما يجمد ..
وبعدين تغطيها بورقة فويل ( علشان البشاميل وهو طرى حيلزق فى الغطاء )
ولما تيجى تستعمليها قبل ما تدخليها فى الفرن تضربى البيضة بالشوكة و تحطيها على الوش


صينية المسقعة:

بنفس طريقة المكرونة بالبشاميل

عصاج عادى بالصلصة

وبعد ما يبرد يتحط فى علب بلاستيك



الكبيبة الشامى:

بعد ما تكوريها ترصيهم فى طبق جنب بعض وتحطيهم الأول لحد ما يجمدوا فى الفريزر
وبعدين تحطى الطبق فى كيس نايلون..

الكبيبة الصينية :

تعمليها فى صوانى ألمونيوم وتحطيها فى كيس وعلى الفريزر

الخرشوف المحشى:

بعد ما تحشية إما تحطية فى صينية فويل بجانب بعض ولما تيجى تستخدميه تحطى على وش كل واحدة ملعقة بشاميل

أو تخلصيها للآخر وتحطيها الأول فى الفريزر لحد البشاميل ما يجمد وبعدين نغطيها بالفويل وندخلها الفريزر

البشاميل:

إعملى البشاميل ولما يبرد تعبية فى علب بلاستيك وتحطية فى الفريزر

الفراخ المسلوقة:

اسلقى فرخة عادى ولما تبرد لفيها فى ورقة فويل وتطلعيها عالاستخدام على طول و تكونى حاطة الشوربة بتاعتها فى برطمان معاها

الحواوشى:

نتبل اللحمة بتاعتنا عادى ونحشى العيش ونلفه فى ورق فويل وندخله الفريز

شوربة العدس:

تسلقى العدس وتصفية بالمصفاة ولما يبرد تحطية فى أكياس نايلون ولما تيجى تستخدمية تفضى الكيس فى حلة وتزودية بماء مغلى و تتبلية وتعملى التقلية وبقيت شوربة عدس سريعة

الكوردن بلو:

برضة بعد ما تحشية وتعملية بيض وبقسماط وترصصيهم فى طبق فايبر بجانب بعض

خلطة المحشى:

احنا مش متعودين نضع المحشى جاهز فى الفريزر لأن الرز بيبوش والمحشى وهو طازة بيبقى أحلى

علشان كدة إحنا نجهز الخلطة كلها ماعادا الارز ( شبت وبقدونس وبصل وسمنة أوزيت والصلصة )
ونضعها فى كيس نايلون لحد مانيجى نعمل المحشى بنضع عليها الارز ونحشى المحشى ونسويه..

البطاطس المحشية:

تجيبى البطاطس المدورة الصغيرة وتقشريها وتقوريها و تحمريها يعنى يا دوب تلفيها فى الزيت
و تطلعيها من المقلاية وتحشيها بالعصاج وترصصيهم فى صينية ألمونيوم ..
وعند الاستخدام بتطلعيها زى ماهى على الفرن على طول بس بتحطى الصلصة فى الصينية الأول

صينية الكوسة بالبشاميل

تعملى الصينية عادى لحد طبقة البشاميل تدخليها الفريزر شوية لحد ما البشاميل يجمد وبعدين تحطيها فى كيس نايلون وعلى الفريزر

الشوشبرك

تحشى قطع العجين الصغيرة باللحم المفروم المعصج، ثم تشوى في الفرن لعدة دقائق وتترك لتبرد ثم تفرز.
لاستخدامها
تخرج من الفريزر بعد طبخ اللبن وتسقط في اللبن الساخن.




(( الخضــروات ))

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 35053_470177518956_227915788956_6446485_1830200_n

الفاصولياء الخضراء واللوبيا

أولاً تغسل وتقطع أطرافها ثم تقطع أجزاء

تغلى قليلا في ماء وملح

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 34615_470183213956_227915788956_6446672_6475866_n

ثم تنشل من الماء الساخن وتوضع في ماء مثلج

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 38145_470183318956_227915788956_6446674_3797249_n

ثم تصفى وتوضع في اكياس

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 35120_470183468956_227915788956_6446685_3745661_n

وتوضع في الفريزر

(( صلصة الطماطم ))

بنجيب الطماطم ونغسلها كويس أوى وبعدين قطعيها أرباع او أنصاص وقليل من الماء وإضربيها فى الخلاط ضرباً مبرحا
وبعدين نصفى الطماطم بالمصفاه لأزالة القشر .. ثم نضعها فى حلة على النار إلى أن تغلى جيداً ويتبخر الماء وتصير صلصة بنفس القوام والشكل دا


طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 35120_470184033956_227915788956_6446695_2305586_n

ثم تعبأ فى أكياس أو برطمانات وتوضع فى الفريزر ..
والأفضل الأكياس علشان نوفر مساحة فى الفريزر اذا وضعت بطريقة صحيحة وكل صنف فوق الاخر على حدا

طريقة تانية لحفظ الطماطم
تغسل وتوضع في ماء مغلي ثوان لا تخليها تذوب ثم توضع في ماء مثلج ثم تقشر وتقطع وتحفظ

تشيلي البذور وتحفظيها فى أكياس

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 38021_470188063956_227915788956_6446812_5723651_n

تفريز الذره ;

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 34859_470184448956_227915788956_6446704_6988101_n

تقشر وتغسل ثم تسلق

لما تبرد استخدمي سكين واكشطي الذره

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 38093_470184998956_227915788956_6446717_6365065_n

ثم ضعيها في اكياس وفي الفريزر

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 37490_470185308956_227915788956_6446731_2020626_n

الكوسة:

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 35304_470185708956_227915788956_6446747_356129_n

تغسل جيداً وتقطع حلقات حسب السمك المطلوب وتوضع فى أكياس فى الفريزر .. ولا تقومى بسلقها ولا بتحميرها لأن كل ده بيغير من طعمها ..
ده غير إن حفظها فى الفريزر حيطريها شوية فا الموضوع مش محتاج اننا نسويها قبل الحفظ ..

وبنفس الطريقة

الباذنجان

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 38275_470186853956_227915788956_6446778_3227252_n

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 35245_470186908956_227915788956_6446779_3946992_n

البطاطس المحمرة :

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 34525_470188613956_227915788956_6446816_6397328_n

تقشر البطاطس وتغسل ثم تقطع الى شرائح وتقلى فى الزيت نصف قلية .. ثم توضع فى اكياس وتوضع فى الفريزر وعند الاستخدام توضع وهى مثلجة شرط الزيت التى سوف تقلى فيه يكون ساخن ..

والأفضل إنك تشغلى شواية الفرن ولما الفرن يسخن ترصيها بصينية وتدخليها تتشوى تحت الشواية علشان نقلل من الدهون فى الأكل ويبقى أكلنا صحى..



الكرنب

يسلق ورق الكرنب عادى فى ماء وملح وكمون وتقطفية مربعات جاهزة للحشو و ترصصيهم فوق بعض فى كيس نايلون او طبق فيبر..

ورق العنب

تشترية وتشيلية زى ما هو فى أكياس نايلون ولما تيجى تستخدمية تضعية فى الماء المغلى على طول وهو مجمد..

الملوخيــا الخضرا

نقطفها وتغسلها ونسيبها تنشف وبعدين نخرطها ونحضر شوربة ونخلط معلقتين تلاتة علي الملوخية بحيث يكون عندنا خليط متماسك وليس سايل ولازم الشوربة تكون سخنة

وبعدين نسيبها تبرد ونحطها بأكياس وعلى الفريزر علطول

البفتيك المحشى

نحشى البفتيك بأى حشوة انتى عيزاها ونلفه ونقفله بالخلة ونرصصه فى طبق ونضعه فى كيس نايلون وممكن نشوحه تشويحه سريعه فى الزيت الأول ثم نضعه فى الطبق ..



عجينة الفلافل والكبة

تشكل وتوضع الحبات في صينية في الفريزر، بعد أن تجمد، تخرج من الفريزر وتوضع في أكياس بسرعة بحيث لا تسيح وتغلق الأكياس جيداً وتعاد للفريزر، وبهذه الطريقة لا تلتصق الحبات عند تفريزها.

لاستخدامها، تخرج من الفريزر قبل الاستخدام بساعة ثم تقلى في زيت حامي وغزير.

البطاطس الكروكيت وكفتة البطاطس بالجبن

تعمل كما في الوصفة ولكن لا تقلى بل توضع في الفريزر، وعند الحاجة إليها تخرج من الفريزر لعدة دقائق ثم تقلى.



(( إستخدامات متعددة ))

*جبنة الموتزريلا المبشورة
لإستخدامها في البيتزا أو اللزانيا أو السمبوسك وغيره.

*النعناع والريحان

يجفف، ويغسل ويوضع على ورق مطبخ في صينية في الشمس حتى يجف، يحفظ في علب أو برطمانات زجاجية محكمة الغلق، وعند الإستخدام، تاخذ الكمية المطلوبة وتفرك ونتخلص من الأعواد، يستخدم في السلطات والمحاشي وغيره.

*البقسماط أو الخبز الناشف المطحون المستخدم للبانيه

يشترى أو يجفف الخبز في الشمس ثم يطحن.

بأن نضع العيش الفينو أو التوست فى الشمس لحد ماينشف أو نتركه عادى فى المطبخ لحد ما ينشف او نقطعه قطع متوسطة ونحمصه بسيط قوى فى الفرن او التوستر ثم نضربه فى الكبه ونضعه فى أكياس نايلون أو علبة بلاستيك


*الفستق الأخضر واللوز واللوز المحمص يطحن ويوضع في برطمانات زجاجية ويفرز للاستخدام في الحلويات وتزينها.


*التأكد من وجود كميات كافية من البهارات المتنوعة والتي يكثر إستخدامها في رمضان للشوربات وللأكلات المختلفة، مثل القرفة، الحبهان، البهارات، الفلفل الأسود، الكسبرة الناشفة، وبهارات اللحمة وغيره.

*شراء كمية من اللوز المقشور لقليه عند الحاجة لتزين الحلويات

(( الحلويــــــــات )) طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 14

القطايف

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 35138_470191913956_227915788956_6446864_6801154_n


ممكن تحشى القطايف بأى حشوة تحبيها لكن الأفضل حشوها بالسودانى المفروم خشن ومضاف له السكر والزبيب فقط لو ناوية تفرزيها والطعم مميز جدا ..

المهم بعد كدا بنحشى القطايف ونغلقها
ثم نضعها فى أكياس فى الفريزر ووقت ما نحب ناكل منها بنطلعها مباشرة من الفريزر على الزيت حتى يصبح لونها ذهبى ..
ثم نضعها على ورق نشاف ولانضع عيها عسل او اى شئ لان يكفى بداخلها سكر و زبيب وهما كافيان لتحليتها ..

وممكن نحشيها بخلطة الجوز وتقفل وتدهن بالقليل من الزبدة وتفرد في صواني في الفريزر، عندما تجمد، تخرج من الفريزر وتوضع في أكياس بسرعة بحيث لا تسيح وتغلق الأكياس جيدا وتعاد للفريزر، بهذه الطريقة لا تلتصق الحبات عند تفريزها. لاستخدامها، تخرج من الفريزر قبل الاستخدام بساعة. تشوى أو تقلى بحسب الرغبة ثم تشرب بالعسل..


الكنافة

تجضر الصينية من غير تحمير ولا تسقى بالقطر وتوضع في الفريزر، عند الحاجة إليها تخرج وتحمر في الفرن وتسقى بالعسل وتقدم.

الدوناتس

تجضر العجينة وتشكل وتفرز مع وضع طبقة ورق زبدة أو أكياس نايلون بينها حتى لا تلتصق، عند الاستعمال تخرج قبل القلي بساعة ثم تقلى.

(( حفظ بعض الفواكه ))

الخــــوخ

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 34956_470189538956_227915788956_6446822_6487968_n

يغسل ثم يوضع في ماء حار ثواني ثم توضع في ماء مثلج ويقشر ويقطع ويوضع عليه عصير ليمون وقليل من السكر ويقلب جيداً ثم يعبأ في أكياس أو علب


طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 35129_470189718956_227915788956_6446823_2879506_n

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 38022_470189863956_227915788956_6446825_6531090_n


العــــنب
يغسل ويفرد في طبق ويجمد

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 34630_470190123956_227915788956_6446830_91612_n

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 37846_470190188956_227915788956_6446832_1913341_n

المانـــجا

تقشر وتقطع وترش بقليل من عصير الليمون وتحفظ


طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 34565_470190413956_227915788956_6446839_1154255_n

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 38379_470190473956_227915788956_6446845_5523778_n

التفـــــــــــاح :
يقشر ويقطع ويوضع عليه عصير ليمون وسكر ثم يعبأ في أكياس

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 38101_470190818956_227915788956_6446851_6195927_n

التيـــن

التين أيضا ما بيستحملش فتره طويله في الثلاجه فممكن تقشريه وتقطعيه وشيليه في الفريزر

وممكن تاخذي منه كم حبه وتخلطيها مع أي نوع مربى تحبيها بالذات البرتقال

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 35322_470191293956_227915788956_6446861_2034832_n

البرتقــــال

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 38029_470197023956_227915788956_6446935_7932139_n

يقشر ويقطع ويوضع عليه ماء وسكر وحبة ليمون وممكن جريب فروت مقشره ويحفظ

يسخن ماء بسكر وتحطيه عليه في البرطمانات

ثم ضعي القوارير في ماء يغلي ربع ساعه حتى تتعقم

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 38308_470197398956_227915788956_6446939_2789571_n

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 35132_470197438956_227915788956_6446940_2335529_n

التــــــــوت
يغسل وينقى من الشوائب ويعبأ في أكياس في الفريزر أو تعمليه مربى


طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 37715_470197763956_227915788956_6446949_2038455_n


المشمش
يغسل ويوضع في ماء مغلي ثم في ماء مثلج ويقشر ويزال البذر ويقطع ويرش عليه عصير ليمون وسكرثم يحفظ

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... 34632_470197883956_227915788956_6446953_3380343_n


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://isabhaahlabnat.yoo7.com/forum.htm
روج احمر
مشرفة في عصابة أحلى البنات
مشرفة في عصابة أحلى البنات
روج احمر


الجنس الجنس : انثى
عدد المشاركات عدد المشاركات : 1711
نقاط نقاط : 2044
تميزك في الردود تميزك في الردود : 21
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 31/07/2010
العمر : 44
الموقع الموقع : فى غرفة معيشة العصابة

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ...   طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... Emptyالجمعة 24 سبتمبر 2010, 6:11 am

اية كمية المعلومات الحلوة دى والله استفدت كتييييييير تسلمى يا ميوشة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
raghoda
نائبـة المديرة في عصابة أحلى البنات
نائبـة المديرة في عصابة أحلى البنات
raghoda


الجنس الجنس : انثى
عدد المشاركات عدد المشاركات : 3733
نقاط نقاط : 4455
تميزك في الردود تميزك في الردود : 39
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 03/08/2010
العمر : 27
الموقع الموقع : دنيا الاحلام

طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ...   طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ... Emptyالجمعة 22 أكتوبر 2010, 3:42 pm

الموضوع كللمة راائع قليله عليه
بجد انتى اكثر من رائعه يا حبيبة قلبى

ويستحق التثبيت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.mosshaf.com/web/
 
طرق تساعدك في التفريز والتحضير السريع ...
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» المشي السريع
» أفكار رمضانية تساعدك في مطبخك
» بعض الطرق تساعدك على انقاص وزنك
» مشروبات تساعدك على |~| حرق الدهون في رمضان |~|
» طريقة لانقاص الوزن الزائد و التخسيس السريع فى شهر

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
۩ ۩ °o.O ( ﻋﺻآﺑة ﺂﺣﻟـﮯ ﺑﻧآﭠ ) O.o° ۩ ۩  :: المنتديات النسائبة المنوعة :: ۩ ™¶«§»ـ_ـ«§»¶ قسم التجارب والحلـول المنزليـة ¶«§»ـ_ـ«§»¶™۩-
انتقل الى: