۩ ۩ °o.O ( ﻋﺻآﺑة ﺂﺣﻟـﮯ ﺑﻧآﭠ ) O.o° ۩ ۩
اكلات لبنانية ولا اطيب  Kilma.net-a3dbac597d
۩ ۩ °o.O ( ﻋﺻآﺑة ﺂﺣﻟـﮯ ﺑﻧآﭠ ) O.o° ۩ ۩
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

۩ ۩ °o.O ( ﻋﺻآﺑة ﺂﺣﻟـﮯ ﺑﻧآﭠ ) O.o° ۩ ۩


 
الرئيسيةبوابهأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 اكلات لبنانية ولا اطيب

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
روج احمر
مشرفة في عصابة أحلى البنات
مشرفة في عصابة أحلى البنات
روج احمر


الجنس الجنس : انثى
عدد المشاركات عدد المشاركات : 1711
نقاط نقاط : 2044
تميزك في الردود تميزك في الردود : 21
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 31/07/2010
العمر : 44
الموقع الموقع : فى غرفة معيشة العصابة

اكلات لبنانية ولا اطيب  Empty
مُساهمةموضوع: اكلات لبنانية ولا اطيب    اكلات لبنانية ولا اطيب  Emptyالجمعة 20 مايو 2011, 6:21 am

الفتوش

اكلات لبنانية ولا اطيب  Lebanese.food.fatoush

لو تعرفو الفتوش ده سموه ليه هيك؟؟
لأنه في كتير خضروات والكل بيفتش على الخضروات الي فيه ليعرفها...ما تفكرو الفنكوش ده اسمه فتوشششششششششش.. ..

الفتوش متل التبولة يعني اذا ما انوجدت التبولة بينوجد الفتوش وفي القرى
اللبنانية بيعملو حد اكلة اسمها( المجدرة) رح اعلمكم عليها بعيدن..انما اهل
المدن بياكلو كسلطة لذيذة وطيبة....

المقادير

- خس وسط الحجم
- 2 باقة بقدونس
- باقة نعنع
- 5 حبات فجل
- بصلتين
- 5 خيارات متوسطة الحجم
- 5 طماطم متوسطة الحجم
- عصير الرمان 3 ملاعق كبار ( اسمه دبس الرمان معقد وجامد لونه اسود وطعمه حامض)
- عيش محمص تكسريه لقطع صغيرة...
فنجان صغير من زيت الزتون..
ملح..

الطريقة

تفرمي النعنع والبقدونس وتنقعيهم في مية وتصفيهم على جنب..
تفرمي الخس والبصلة والخيار والبندورة والطماطم والفجل
لقطع متوسطة يعني مش صغيرة اوي زي التبولة يعني ممكن تبان القطعة هي ايه زي
ما ظاهر في الصورة وتحطي فوقهم البقدونس والنعنع وتخلطيهم..تضيفي عليهم
حامض الرمان ووزيت الزتون والملح...

وترشي فوق العيش المقمر ...والف صحتين وعافية

التبولة

اشهر من النار على علم كأكلة مشهورة في لبنان ما في بيت لبناني الا والتبولة اسبوعياً اذا ما يومياً موجودة على سفرته....

مقاديرها...

1- 2 باقة بقدونس
2- خسة متوسطة الحجم
4- 3 حبات طماطم كبيرة
5- عصير لمونة
6- فنجان صغير برغل ناعم
7- بصلة صغيرة
8- نصف فنجان صغير زيت زتون
9- رشة ملح

الطريقة:

افرمي البقدونس ناعم اوي اوي وانقعي في مية وبعدين صفيه وحطي على جنب..
افرمي النعناع بردو صغير اوي بعد ما تقطفيه طبعاً وبردو انقعيه بميه وصفيه..
افرمي الخس بعد ما تغسلية والطماطم صغير اوي بردو والبصلة..
اخلطيهم مع البقدونس والنعناع كلهم وضيفي عصير اللمونة والزيت...
البرغل الناعم انقعيه 5 دقايق في المية وصفيه ورشيه على التبولة واخلطيهم ..
زينيها في ورق الخس وصحتين وعافية...ما تنسيش الملح ضروري..

التسقية

دي حاجة بتتعمل بالمحص والعيش المقمر زي ما هي في الصورة بشكلها الجميل وسموها بلبنان تسقية لأنك بتسقيها بالسمن بترشي عليها يعني...

اكلة خفيفية وعلفكرة دي اساسية على سفرة رمضان كل يوم لازم تكون موجودة في سفرنا الرمضانية وبتتاكل كفطور او غدا الي تحبوه....

المقادير
حفترض حتعلمو صحن متوسط الحجم يكفي 4 اشخاص..
- حمص مسلوق
- لبن ذبادي مقدار نص كيلو
- ملعقتين كبار طحينة
- فصين توم
- ملح
- سمنة (ملعقيتن كبار)
- مكسرات مشكلة
- بهار - حر( يعني فلفل حار لونه احمر)

الطريقة..

تجيبي عيش مقمر تكسريه لقطع صغيرة تحطي في صحن غميق...
ترشي الحمص المسلوق قوق العيش بشكل يكون مغطي العيش كله
وتسقيه بشوية من مية الحمص دي يعني ترشي عليه مية الحمص المسلوق شوية شوية
بشكل يعني العيش يتسقى بالمية دي شوية مش كتير...

تخفقي اللبن الزبادي مع التوم بعد ما تهرسيه طبعاً والطحينة والملح وتحطيهم فوقهم كطبقة تالتة فوق الحمص...

تحمي السمن على النار وتقلي المكسرات وتدليقهم مع السمنة فوق اللبن الزبادي...
وترشي فلفل وبهارات


كوسا محشي (ابلاما)

شوفو في طرقتين لعمل الكوسة المحشي هيدي رح اقدملكم اول طريقة
اسمها (ابلاما)


اكلات لبنانية ولا اطيب  12544_51190748996





]والطريقة التانية جاية في السكة




(كوسا شيخ المحشي ب اللبن) وهى أكله سورية


الكمية تكفي من ثلاتة إلى أربع أشخاص:
1_كيلوه غرام من الكوسا الصغيرة.
2_300 غرام من اللحم المفروم.
3_نصف كوب من الصنوبر.
4_نصف كوب سمنة.
5_بصلة صغيرة.
6_كيلوه غرام من اللبن.
7- مكسرات (صنوبر - لوز)

*التحضير*



= تغسل الكوسا ثم تجفف ويفرغ لبها.
اكلات لبنانية ولا اطيب  1169281074
= تقلى الكوسا في السمنة حتى تشقر قليلا ثم تصفى في طبق واسع.
= تفرم البصلة ناعما ثم تقلى في السمنةحتى تذبل .
= يضاف إليها اللحم المفروم مع الصنوبروالمكسرا ت ويحرك المزيج قليلا.
= يرش القليل من الملح مع نصف ملعقة صغيرة من البهارالحلو.ونت ابع القلي حتى ينضج اللحم.
= يرفع القدر عن النار وتستعمل هذه الحشوة لحشو الكوسا .
= تصف الكوسا المحشوة في القدر.
يصفى اللبن الذبادي ويخفق مع بيضة واحدة وقليل من النشاء ثم توضع على نار قوية ويحرك باستمرار بملعقة خشبية حتى الغليان .
= يصب اللبن فوق الكوسا ويوضع القدر على نار هادئة حتى تنضج الكوسا.
= يقدم الطبق مع الأرز المفلفل.


]الطريقة الاخرى للكوسا باللبن

[/size]اكلات لبنانية ولا اطيب  49133_1181896387

نفس المقادير السابقة ولكن الفرق...
- كيلو كوسا(لكل كيلو كوسا كيلو ونص لبن زبادي)

- محتاجين مثلاً اذا كان عنا (نص كيلو لحمة مفرومة ل 3 كبايات رز مصري للحشو)

يعني المقادير بالمختصر المفيد..
- لحمة مفرومة نص كيلو
- كيلو كوسا
- كيلو ونص لبن ذبادي
- 3 كبايات رز
- راس توم مهروس
- ملعقتين كبار نعنع يابس..
- ملعقتين سمنة

الططريقة بقا..

نفرغ لب الكوسا ونضعها جانباً...
- نضع اللحم المفروم الني ونخلطه مع الرز الابيض ونقلي الصنوبر ونضيفه مع
سمنته فوق الرز واللحمة ونحشي بيهم الكوسا النية من غير قلي ولا حاجة كلو
ني...
- على نار هادية نحرك اللبن الزبادي محتاجين لكل كيلو كوس كيلو ونص لبن
زبادي...المهم نحرك اللبن الزبادي على النار ونضيفله بيضة و ملعقتين نشا
ونفضل نحركهم لحد ما يغلي وبعدين نضيف والكوسا ونسيبهم يغلو على النار لحد
ما يستوو..
قبل ما يستوو في 5 داقيق نهرس التوم ونضيف عليهم النعناع اليابس ونحطهم فوقهم...

وصحتين وعافية...تتاكل لوحدها كده...
شيش طاووق
اكلات لبنانية ولا اطيب  Tawooq

اكلة كتير طيبة ممكن تتعمل مشاوي او ممكن بالفرن الي تحبوه
والاسهل...والطر يقتين نفس الشي بالتحضير....وتت عمل بالفراخ ويتاكل
جنبها بطاطس مقلية وتوم...

المقادير.

- صدور دجاج
- كباية لبن ذبادي او كباية خل(كباية كبيرة)
- بهارات مشكلة وحارة
- 3 ملاعق كبيرة من الكاتشب
- نص راس من التوم
- بصلة كبيرة الحجم
- ملح
- فنجان صغير زيت زيتون
- ملعقة كبيرة من الخردل

الطريقة...


- اولاً ..قطعي صدور لدجاج لممكعبات قبلها بثلاث ساعات

بالشكل ده

اكلات لبنانية ولا اطيب  47463cd141

ثانياُ...
في صحن طبير حطي الفراخ وتبليهم بالهارات والملح وضيفي عليهم يا اللبن
الذبادي يا الخل ولو تحبي الاتيني مع بعض كمان الي تحبيه..يعن يما تحطي خل
بس يا لبن ذبادي وخل يا لاتنين مع بعض...وضيفي والكاتشب واهرسي التوم وضيفي
على الخلطة واقطعي البصل صغير وضيفي وكمان الخردل واخيراً زيت الزتون...
سبيهم منقعوين 3 ساعات عشان يخدو طعم ولون...على الشكل ده...



اكلات لبنانية ولا اطيب  6d1c3200eb


حطيهم في سياخ زي ما هو ظاهر وممكن لو تحبي ترصي بينهم قطعة طماطم او قطعة
فليفلة حلوة او قطعة فطر...يبقى منظرهم حلو كتير وطعمهم في الشوي يجنن...


اكلات لبنانية ولا اطيب  3016161473




وممكن لو تحبي زيما قلتلك تعمليها ف يالفرن...يعني كده
]ضعي قليلا من الزيت وضعيها في الفرن الى ان تستوي....وممكن تحطي معاها الفطر وقطع طماطم وفلفلة حلوة...
]توضع في طبق التقديم وتقدم ساخنة
شيخ المحشي بالبذنجان

](بجد برمت على صورة ما لقيت تخيلوها انتو بقا )
]الاكلة دي لذيذة اوي يمكن تستغربوها لأنها بتتعمل باللبن الذبادي بس صدقوني طعهما يجنن وكتير خفيفة...

المقادير

- كيلو بذنجان

]- 2 كيلو لبن ذبادي
- ملعقتين نشا

]-بيضة
]- نص راس توم مهروس
نعنع يابس ملعقة كبيرة
- نص كيلو لحمة مفرومة[
]- مكسرات.

]الطريقة.

]- قطعي البذنجان لقطع مكعبات وملحيهم وحيطهم شوية على جنب..
]على نار هادية حطي اللبن الذبادي وحركيه كويس مع النشا
والبيضة لحد ما يغلي..سقطي بقا البذنجان وسبيهم يغلو مع بعض..قبل ما يستووو
بشوية تكوني انتي حطيتي التوم المهروس والنعنع اليابس

على جنب تقلي اللحمة والمكسرات..
]تصبي شيخ المحشي في صحون وفوقيهم تحطي اللحمة والمكسرات..وتمع لي جنبهم رز مفلفل...والف صحة وعافية...



]الكبة قراص

الكبة قراص هي من الاكلات المشهورة في لبنان والي هي اكلة خفيفة رغم انو شغلعا بياخد وقت بس بوعدكم انو الطعمة رح تنسيكم تعبها....

المقادير

- 3 كبايات برغل
نص كيلو لحمة هبرة
- حبق اخضر او يابس(ممكن استبداله ببهارات مشكلة(
- نص كيلو لحمة مفرومة
- 2 بصلتين
- مكسرات متنوعة
ملح
- سمنة
دبس رمان( حسب الرغبة وهو لاضفاء حموضة على الحشوة)

الطريقة..

تنقعي البرغل لمدة ربع ساعة بمياه باردة...على جنب تقطعي بصلتين وتقليهم بالسمنة مع اللحمة...
على جنب تقلي المسكرات وتضيفهم لحشوة اللحمة المفرومة والبصل وشوية بهارات
وملح ولو حبيتي دبس الرمان الي بيدي حموضة جميلة للحشوة او تستغني عنها مش
مشكلة..
اكلات لبنانية ولا اطيب  F8b58238cd

تصفي البرغل على جنب
وتمكسيه بأيدك وتصفيه كويس من الميه بعيدن تفركيه كويس اوي مع اللحمة
الهبرة وتعجنيه يبقى معاكي زي العجينة..رشيها شوية بالمية لو حستيها
متكاسكة اوي ولو مش متكاسكة زديلها برغل ...
اكلات لبنانية ولا اطيب  B90e0a7e2a


اعملي الععجينة كرات
مدورة وبصباعك اعملي فتحة في النص ودوريها من غوة بشكل تبقى مدورة وفارغة
من النص عشان تحطي شوية حشوة تقفليها بعديها كويس وتطبيقيها على بعضها...

]الكبة بالصينية


من انواع الكبة هي الي تتتعمل بالصينية يعني مش مدورة واقراص تكون ممدوة مد في الصينية,,,
نفس المقادير السابقة هي نفسها بس طريقة مختلفة شوية صغيرة...يعني..

المقادير

- 3 كبايات برغل
نص كيلو لحمة هبرة
- حبق اخضر او يابس(ممكن استبداله ببهارات مشكلة(
- نص كيلو لحمة مفرومة
- 2 بصلتين
- مكسرات متنوعة
ملح
- سمنة
دبس رمان( حسب الرغبة وهو لاضفاء حموضة على الحشوة)

الطريقة.
[size=21]تنقعي البرغل لمدة ربع ساعة بمياه باردة...على جنب تقطعي بصلتين وتقليهم بالسمنة مع اللحمة...
على جنب تقلي المسكرات وتضيفهم لحشوة اللحمة المفرومة والبصل وشوية بهارات
وملح ولو حبيتي دبس الرمان الي بيدي حموضة جميلة للحشوة او تستغني عنها مش
مشكلة..
تصفي البرغل على جنب وتمكسيه بأيدك وتصفيه كويس من الميه بعيدن تفركيه كويس
اوي مع اللحمة الهبرة وتعجنيه يبقى معاكي زي العجينة..رشيها شوية بالمية
لو حستيها متكاسكة اوي ولو مش متكاسكة زديلها برغل ...

تدهني الصينية الي حتعملي بيها الكبة بسمنة..تمدي شوية من العجينة في
الصينية يعني بشكل 3 سم علو وتحطي فوقها الحشوة تفرديها وبعدين ترجعي تمدي
القسم الباقي من العجينة من فوق وتدهني الوش بالسمنة..وتنقري ها شوية
بالشوكة ..
حطيها في الفرن من تحت وبعدين ف يالفرن من فوق لغاية ما تستوي وتتقمر
قطيعيها لقطع وكليها بالعيش طبعاً...والف الف صحتين يتاكل جنبها شوربة عدس
او لبن ذبادي...
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
raghoda
نائبـة المديرة في عصابة أحلى البنات
نائبـة المديرة في عصابة أحلى البنات
raghoda


الجنس الجنس : انثى
عدد المشاركات عدد المشاركات : 3733
نقاط نقاط : 4455
تميزك في الردود تميزك في الردود : 39
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 03/08/2010
العمر : 27
الموقع الموقع : دنيا الاحلام

اكلات لبنانية ولا اطيب  Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات لبنانية ولا اطيب    اكلات لبنانية ولا اطيب  Emptyالجمعة 20 مايو 2011, 10:52 pm

يا سلام يا سلام
بجد جوعتينى
شكرا يا قمرايه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.mosshaf.com/web/
علا
النائبه العامه للعصابة
النائبه العامه للعصابة
علا


الجنس الجنس : انثى
عدد المشاركات عدد المشاركات : 2348
نقاط نقاط : 2773
تميزك في الردود تميزك في الردود : 48
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 04/08/2010
العمر : 43
الموقع الموقع : فى احلى واجمد عصابة

اكلات لبنانية ولا اطيب  Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات لبنانية ولا اطيب    اكلات لبنانية ولا اطيب  Emptyالأحد 22 مايو 2011, 6:23 am

تسلم اديكى يا ريرى
اكلات جميلة جدا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://isabhaahlabnat.yoo7.com/
رئيسة العصابة
مديرة عصابة أحلى البنات
مديرة عصابة أحلى البنات
رئيسة العصابة


الجنس الجنس : انثى
عدد المشاركات عدد المشاركات : 6573
نقاط نقاط : 11686
تميزك في الردود تميزك في الردود : 117
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 18/07/2010
العمر : 50
الموقع الموقع : باحلى عصابة بنات

اكلات لبنانية ولا اطيب  Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات لبنانية ولا اطيب    اكلات لبنانية ولا اطيب  Emptyالسبت 04 يونيو 2011, 8:58 am

وهيا ريري حتيجيب أكلات مش لزيزه تسلم الايادي ياعسل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://isabhaahlabnat.yoo7.com/forum.htm
روج احمر
مشرفة في عصابة أحلى البنات
مشرفة في عصابة أحلى البنات
روج احمر


الجنس الجنس : انثى
عدد المشاركات عدد المشاركات : 1711
نقاط نقاط : 2044
تميزك في الردود تميزك في الردود : 21
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 31/07/2010
العمر : 44
الموقع الموقع : فى غرفة معيشة العصابة

اكلات لبنانية ولا اطيب  Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات لبنانية ولا اطيب    اكلات لبنانية ولا اطيب  Emptyالجمعة 10 يونيو 2011, 8:45 am

ربنا يخليكم ليا بترفعوا من روحى المعنوية دايما
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اكلات لبنانية ولا اطيب
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» زفاف طفلة لبنانية وسط الدموع
» اكلات اسبانية
»  اكلات رمضانيه روووووووعه
» اكلات ايطالية..اهداء لفتافيت السكر

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
۩ ۩ °o.O ( ﻋﺻآﺑة ﺂﺣﻟـﮯ ﺑﻧآﭠ ) O.o° ۩ ۩  :: المنتديات النسائبة المنوعة :: ۩ ™¶«§»ـ_ـ«§»¶ قسم الأطباق الرئيسيـة والسلطـات ¶«§»ـ_ـ«§»¶™۩-
انتقل الى: